Sačuvajte svoje zdravlje i život. Uradite Papa test!

Cilj Papa testa je otkriti premaligne lezije i preventivno liječiti ili otkriti rak grlića maternice u najranijoj fazi. Ukoliko se na vrijeme otkrije, ova bolest se može u potpunosti izliječiti.

5595_6

Rak grlića maternice je, nažalost, veoma česta pojava u našoj državi i velik je procenat oboljelih žena. Ova se bolest otkrivala u uznapredovalom i neizlječivom stadiju sve dok nije prihvaćena citodijagnostika (Papa test), koja je omogućila smanjenje oboljenja i smrtnosti žena. Više od milion žena spada u najrizičniju skupinu za obolijevanje od raka grlića maternice (od 25 do 64 godine), a samo njih 418.000 godišnje napravi Papa test.

Papa test je dio rutinskoga ginekološkog pregleda, pri čemu se bezbolno, brzo i jednostavno uzmu obrisi rodnice, grlića maternice i kanala grlića maternice, te

razmazuju i fiksiraju na stakalcu. Stanice se analiziraju pod mikroskopom i dobiju citološku dijagnozu upale, premaligne lezije ili raka grlića maternice.

5595_4

PZU Jinemed BH – Čuvajte Vaše zdravlje uz redovan i kompletan ginekološki pregled

Cilj primjene Papa testa među ženama koje nemaju nikakve simptome, niti okom vidljive promjene, je otkriti premaligne lezije i na vrijeme ih liječiti kako bi spriječili

nastanak raka grlića maternice. Drugi cilj je otkriti rak grlića maternice u najranijoj fazi, kad je visoka stopa izlječenja. Osim toga, Papa test može otkriti upale i neke

spolno prenosive bolesti čije je liječenje sastavni dio sprečavanja raka grlića maternice. Jedan od glavnih uzročnika  nastanka raka glića maternice je dugotrajna neliječena upala rodnice i grlića maternice prouzročena humanim papiloma virusom (HPV), koji se prenosi spolnim putem.

Platite samo 95 KM za kompletan sistematski ginekološki pregled + 4D ultrazvuk dojki u specijalističkoj ginekološkoj klinici Naša klinika!

KFCV2CCP

Izvor:24sata.hr

Pogledajte naše ponude i već danas učinite nešto dobro za svoje zdravlje.