Hidžama – tradicionalna metoda liječenja!

Hidžama je medicinska metoda koja spada u domen male hirurgije. Predstavlja metodu lokalnog puštanja krvi, isisavanja, izbacivanja nečiste krvi iz organizma oboljele osobe pomoću čaša ili vakuum bočica na određenim dijelovima tijela.

Naučno je dokazano da je hidžama periodični proces pregleda krvi, što dovodi do aktiviranja ćelija i uklanjanja nakupljenih toksina (otrova) i jačanja imunog sistema. Hidžama se izvodi zarezivanjem kože, sterilnim i jednokratnim instrumentarijem, te vakum sukcijom u određenim regijama. Na pomenuti način se eliminiše sadržaj iz potkožnog tkiva.
Koristi hidžame su slijedeće:
– poboljšanje protoka krvi kroz mozak,
– liječenje starih krvnih zrnaca,
– stimuliranje rada jetre,slezene i želuca,
– liječenje grčenja mišića vrata,leđa i stopala,
– liječenje migrene,
– putem aktiviranja cirkulacije krvi i poboljšavanja njenog kvaliteta i podizanja imunog sistema,poboljđšava se vid i liječe se bolesti očiju,
– liječenje opće slabosti,
– liječenje bolesti probavnog sistema,
– liječenje bola u nervima,
– reguliranje krvnog pritiska,
– oslobađanje tijela od loše krvi,
– aktiviranje imunog sistema,
– rješavanje od toksina,
– liječenje povišene mokračne kiseline,
– liječenje oštećenja pamćenja,
– preventiva moždanog udara

Uradite masažu + hidžamu i riješite se bolova uz tradicionalnu metodu liječenja

Smatra se da je krv, koja leži pod kožom, puna toksina i da to može izazvati bolnost. Oni se na pomenuti način evakuiraju iz organizma. Savremene naučne medicinske studije, koje se provode u svijetu, pokazale su da postoji evidentna razlika u sastavu kapilarne krvi uzete iz prsta (odakle se obično uzima za analizu) i one uzete prilikom hidžame. Laboratorijski nalazi pokazuju tu razliku. Eliminisana masa sadrži 80 – 90% biološkog i hemijskog “otpada”, a samo 10 – 20% krvnih elemenata. Biološke meterije koje moramo eliminisati nastaju kao proizvodi našeg metabolizma, a intenzivnije se stvaraju kao posljedica stresa, nekretanja te štetnih životnih navika (nespavanje, pušenje, sjedeći način života itd). Hemijske otpadne materije su toksini koje u organizam unosimo hranom, vodom i zrakom, te brojnim lijekovima.
Hidžama pomaže zdravom organizmu da očuva ravnotežu odnosno zdravlje, te se primjenjuje preventivno, sa ciljem očuvanja zdravlja kod zdravih osoba.
U slučaju kada je došlo do poremećaja zdravlja ili nastanka bolesti, hidžama pomaže bazičnom regulatornom sistemu da ponovo uspostavi ravnotežu i dođe do zdravlja. Tada ona djeluje kurativno, dakle liječi.