PRP terapija – terapija podmlađivanja

Tijelo u sebi nosi moć da regeneriše i liječi tkivo na svim dijelovima kože. Matične ćelije čine to svaki dan tokom života.

Isprobajte PRP revolucionarnu metodu podmlađivanja lica matičnim stanicama!

2

Šta podrazumjeva PRP Terapija
PRP terapija – Platelet Rich Plasma ili u prijevodu – plazma bogata trombocitima je vodeći tretman koji koristi moć vlastitih matičnih stanica da regenerira i liječi tkivo na svim dijelovima kože. Ova revolucionarna metoda podmlađivanja i regenerisanja kože u potpunosti je prirodna, biostimulativna metoda kod koje nema nikakvog rizika od alergijskih reakcija. Već nakon prvog tretmana koža postaje mekša, elastičnija i vidljivo mlađa.

Kome se preporučuje?
Ovaj tretman preporučuje se svima koji se žele podmladiti, uz pomoć najnovije vrhunske tehnologije i bez rizika za zdravlje.
PRP terapija pomlađivanja matičnim stanicama može se upotrebljavati za:
• Smanjenje bora između obrva
• Smanjenje bora „mrštilica“
• Poboljšanje izgleda bora oko očiju
• Smanjenje nazolabijalnih bora
• Smanjenje bora smijalica
• Tretiranje ožiljaka od akni
• Smanjenje bora oko usta
• Podmlađivanje kože na rukama i ostalim dijelovima tijela
• Poticanje rasta kose na tjemenu

PRP (1)
Opis zahvata
Prije samog tretmana specijalisti će, standardnom metodom, izvaditi 10 do 20 ml krvi. Bol je minimalna i zanemariva, jednaka onoj koju osjećamo pri klasičnom vađenju krvi. Nakon toga, centrifugiranjem s velikim brojem okretaja odvaja se plazma od ostalih sastojaka krvi. Tako dobivena plazma bogata je trombocitima i faktorima rasta koji potiču matične stanice na regenerisanje i revitalizaciju oštećene kože. Plazma se potom ubrizgava u opštenu kožu ili u bore. Ubrizgavanje se radi na način da se koriste male igle koje su slične onima koje se koriste za vrijeme ubrizgavanja dermalnih filera ili mezoterapije. Budući da se kod ovog tretmana koristi vaša vlastita krv, ne unose se sintetičke tvari, te ne postoji mogućnost nuspojava. Tretman je u potpunosti netoksičan, hipoalergen.

Oporavak
Neposredno nakon tretmana moguća je pojava crvenila, natečenosti i minimalna bol na području koje se tretiralo, koje u pravilu nestaje kroz par sati, a u cijelosti za nekoliko dana. Većina pacijenata se odmah nakon tretmana vrati svojim uobičajenim aktivnostima.
Već u par sedmica nakon tretmana vidljivo je opće poboljšanje u vlažnosti, strukturi i tonusu kože.
Nakon tri do šest sedmica počinje razvoj novog kolagena i krvnih žila, a u idućih tri do šest mjeseci dolazi do nestanka linija i bora.
Rezultati terapije mogu trajati do dvije godine, ovisno o osobi.
Iako ima dugoročno djelovanje na kožu, treba mu određeno vrijeme da počne djelovati.

c4f85a9e9ee22c58e0ca4afa4155b6d7_600
Kome se ne preporučuje?
PRP terapija se ne preporučuje u slučaju disfunkcije trombocita, kritične trombocitopenije, hemodinamske nestabilnosti, autoimunih bolesti, sepse, akutnih i kroničnih oboljenja, trudnoće, kronične bolesti jetre i antikoagulacijske terapije.
*Napomena: Rezultati zahvata mogu varirati od osobe do osobe te je jako važno na konsultacijama s doktorom ili kozmetolozima, na osnovu njihovih preporuka, postaviti realne ciljeve. Nužno je pridržavati se svih savjeta i preporuka koje se dobiju od medicinskog osoblja nakon tretmana, kako bi rezultati bili zadovoljavajući, odnosno u skladu s očekivanjima koja su definisana tokom konsultacija.
Ukoliko Vam treba podmlađivanje kože, tretman PRP metodom je idealan i potpuno prirodan.

Jeste li probali ovaj tretman?