5 načina rješavanja od stresa

Opustite se, uživajte, brinite o sebi i svom zdravlju. Treba Vam manje vremena nego što mislite.

Smijete se

Opće je poznato da smijeh snižava hormon stresa kortizol, a povećava endorfin koji ima veliki uticaj na naše raspoloženje. Zato sastanite se sawomen-laughing.jpg.653x0_q80_crop-smart prijateljicom, prijateljem, poznanikom sa kojim

vam osmijeh ne silazi s lica. Popijte kafu, pojedite kolač, ili samo sjedite na klupi, šta god Vam je draže. I smijte se. Pomaže,zar ne?

 

Radite ono što volite

Čovjek je najsretniji kad radi ono što voli. Pa zašto onda ne biste odvojili barem 45 minuta da radite ono što volite. Da li je to odlazak u Spa centar, na masažu, u pozorište, ili dobra stara varijanta: dekica, film i kokice?

 

Girl-relaxing-on-the-Grass-with-Music-600x375Slušajte muziku

Sigurno imate svi barem par omiljenih pjesama koje vas uvijek ponesu i koje kao da su pisane za vas.

Istraživanje pokazuje da slušanje muzike može sniziti krvni pritisak, puls, i popraviti raspoloženje. Šta čekate, pustite omiljenu muziku i plešite, pjevušite. Čak je i brisanje prašine zanimljivije uz muziku.

 

 

Bavite se fizičkom aktivnošću

Ne moramo biti talentirani za sport da ga praktikujemo. Izaberite ono šta vam najviše leži. Da li je to trčanje, šetanje, plivanje, odlazak na jogu ili u teretanu, ili bar koji krug po gradu sa biciklom,odlučite sami, a sigurni smo da će se pozitivno odraziti na vaše zdravlje. Ne oduzima puno vremena, ali djeluje.

 

Idite na putovanje

Svima nam je potreban odmor, promjena okoline. Zato kad god možete uzmite produženi vikend, otiđite na vašu omiljenu destinaciju. Danas se može naći mnogo povoljnih aranžmana, bilo da je to odlazak na planinu, more ili neku turističku destinaciju, ili ipak neki dobar šoping u svjetskim metropolama, na Vama je da izaberete. Ako ipak sebi to ne možete priuštiti, odvojite koji sat za šetnju prirodom sa osobom koju volite ili sami. Probleme ostavite kod kuće. Sve su to samo lekcije, a život je svuda oko nas.fondo

 

Pogledajte neke od naših ponuda i opustite se, uživajte, brinite o sebi  i svom zdravlju:

Yumeiho medicinska i orijentalna masaža u trajanju od 45 minuta

Detoksikacija tijela uz relax masažu cijelog tijela

Usporite starenje uz Delux masažu lica uljem na bazi kolagena i 100% prirodnog pilinga

Otkrijte čari najbolje masaže u trajanju od 90 minuta (45 minuta tretman na termomasažnom krevetu, 30 minuta manuelne masaže i 15 minuta elektromagnetska terapija (TENS))