Fish SPA tretman ribicama

Tretman „Garra Rufa“ ribicama je omiljena ponuda Spa i wellness centara širom svijeta iz više razloga. Jedan od njh je taj da ribice uz prijatan osjećaj masaže pružaju i liječenje. „Fish spa“ pedikura je vrhunac svoje popularnosti dosegla u 2011. godini, a uspješno se primjenjuje i dan-danas.

Prijeklo Garra Rufa ribice

„Garra Rufa“ ribica je otkrivena davnih 1800-tih godina u Jordanu, na jugu Turske i na sjeveru Sirije u pomorskim rijekama. To je jedina vrsta ribe koja podnosi visoke temperature vode od 35°C do 43°C. Živi na dnu jezera, skrivena u stijenama i rastinju.

5635_5

Šta podrazumijeva Fish Spa terapija:

Tokom liječenja korisnici stavljaju svoje noge u spremnike tople slatke vode koja sadrži desetke krezubih „Garra rufa“ ribica. One odstranjuju izumrli površinski sloj ljudske kože, i pri tome ispuštaju enzim ditranol, koji ima regenerativno dejstvo na kožu. Tretman obavljaju finim usisavanjem kože pomoću brkova. Krajnji rezultat je fantastičan.

Vrlo je bitno naglasiti da ribice nikada ne dotiču i ne jedu zdravu kožu, nemaju zube i ne ujedaju.

Prednosti tretmana:

„Garra Rufa“ ili „Doctor Fish“ (kako je još nazivaju) vrši mikro-masažu, stimuliše akupunkturne tačke i na taj način podstiče cirkulaciju krvi, olakšava regeneraciju kože i opušta. Tretman ribama ove vrste je efikasan i za mnoge kožne bolesti (psorijaza, ekcemi, kurje oči, i sl.), reumatska i neurološka oboljenja, a kožu čini mekšom, čistom i zdravom.

Fish SPA tretman ribicama za regeneraciju kože nogu ili ruku u salonu Fish Spa na Baščaršiji!

Da li prenose zarazu:

Ne. Prije spuštanja nogu ili ruku u akvarijum sa ribama, noge ili ruke se operu i dezinfikuju, a voda se steriliše, te se na taj način dostiže maksimalan nivo higijene.

Djeca:

Tretman je siguran za djecu, čak im pričinjava zabavu zbog blagog golicanja nogu.11209515_949142271802739_2879560609053952945_n(1)

 

OPREZ:

  1. Osobama koje posjeduju sljedeće bolesti, korištenje tretmana sa ribicama je strogo zabranjeno: virusne bradavice, gljivične bolesti i otvorene rane ili posjekotine!
  2. Nakon izlaska iz solarijuma ne treba se koristiti tretman sa ribicama u periodu od najmanje 24 h.
  3. Ukoliko imate lak na noktima, tretman mozete koristiti ako je proslo 48 h od lakiranja.
  4. Osobe sa posjekotinama ili infekcijama na nogama trebau sačekati ozdravljenje, prije spa tretmana sa ribicama.
  5. Ako ste radili depilaciju, treba se pričekati najmanje 24 sata nakon brijanja ili depiacije, prije riba spa tretman.

 

Uticaj na zdravlje

Postoji širok dijapazon koristi od spa tretmana ribicama. Tvrdi se da piling sa „Garra Rufa“ ribicama stimuliše protok krvi i poboljšava cirkuaciju, uklanja bakterije, ublažava miris stopala i pomaže kod pojave „atletskog stopala“. Također, noge će biti glatke i mekane nakon tretmana.

Pored navedenog, ribice stimulišu akupunkturne tačke, pomažući regulaciju živčanog sistema, opuštaju tijelo i oslobađaju od umora.

Fish SPA tretman ribicama za regeneraciju kože nogu ili ruku u salonu Fish Spa na Baščaršiji!