7 razloga zašto ići u pozorište

Ako imate bilo kakve sumnje o tome da li treba ići u pozorište, dajemo vam samo 7 jednostavnih razloga koji su dovoljni da razbiju bilo kakve nedoumice. Ne samo da ćete se zabaviti, nego ćete profitirati na mnogo dubljem nivou.

Obrazovanje
Pozorište je odličan način učenja. Odlazak u pozorište nas uči o ljudima, mjestima, životu.

Izražavanje

Pozorište nas uči kako se izraziti učinkovitije. Ono razvija našu sposobnost da komuniciramo i prenosimo svoje misli i osjećaje drugima.

Kreativnost
Pozorište nam pomaže razviti kreativnost. Danas se sve vrti oko nauke, tehnologije, inžinjerstva i matematike, ali svakako da ne možemo zaboraviti važnost umjetnosti.

Spoznaja sebe
Pozorište nas uči o nama samima. Pomaže nam shvatiti kako naše misli i umovi rade, da vidimo kako okruženje u kojem živimo utječe na to ko smo i ko ćemo postati.

Historija
Pozorište je odličan način učenja historije. Umjesto da učimo iz prašnjavih udžbenika, pozorište historiju oživljava pred našim očima. Pozorište čini učenje zabavnim.

Globalizacija
Pozorište nam pomaže razumjeti druge ljude i druge kulture. Možemo naučiti mnogo o ljudima iz različitih kultura iz cijelog svijeta proučavajući njihovu tradiciju. Na taj način, možemo naučiti prihvaćati druge.

Biti čovjek
Pozorišna predstava je univerzalni kulturni fenomen koji postoji u svakom društvu širom svijeta. Razumijevanje istog nam pomaže shvatiti što to znači biti čovjek.

5781_15783_1

Kad ste zadnji put bili u pozorištu?

Pogledajte naše ponude, odaberite predstavu i kvalitetno se zabavite.


Kamerni teatar:

Poljubac žene pauka po super cijeni (11.02.)

Ljubaf (09.02.)

Bajka koju idiot priča (08.02.)

Teferič (06.02.)

Narodno pozorište:

Sastanak na vrhu (13.02.)

Ožalošćena porodica (06.02.)

Jedan čovjek dva šefa (04.02.)

 Ružno pače (08.02.)

Otkrivanje žene (03.02.)

CABARET (02.02.)

08LG51Q15806_1